Urasli nokat

Pod pojmom urasli nokat podrazumijeva se cijeli niz problema uglavnom na palcu stopala. Kod tih slučajeva imamo slijedeću sliku: upaljeno , često gnojno i sukrvičavo tkivo oko nokatne ploče dok je nokatna ploča urezana. Problemi koji uzrokuju i doprinose stanju uraslog nokta toliko su intenzivni da ih s pravom možemo zvati bolesnim stanjem .

urasli_nokat_4.jpgurasli_nokat_5.jpg

urasli_nokat_6.jpgurasli_nokat_7.jpg


rezerviraj_termin_ikona.jpg 

                                           

Najčešći scenario nastanka uraslog nokta odvija se na slijedeći način :

Faza 1

  • - Palac se nažulja ili jako iritira u neadekvatnoj cipeli ili tenisici

- Palac se jako udari

  • -Palac se neadekvatno tretira uglavnom u „ kućnoj radinosti „ , kod nestručnog pedikera ili osobe koja se bavi pedikiranjem a nije kvalificarana

Faza 2

  • - Kao posljedica gore navedenog dolazi do upale okolnog tkiva koja zna biti izuzetno bolna

  • - Kako bi se riješili boli , sami ili kod nestručnog pedikera odstranimo – zarežemo dio nokatne ploče
  • - Riješimo se boli za period od dan dva , nakon čega počinju nastajati ozbiljniji problemi: daljnja puno intenzivnija upala ,jaka   

  •    bol, sukrvica, granulacijsko tkivo …..

Novonastalo stanje zovemo urasli nokat – unguis incarnatus!  

Pedikerski tretman koji slijedi zahtjeva veliku stručnost pedikera te uporabu VHO tehnike protetike nokta čime se znatno olakšava postupak smirivanja upale i tretmana ostalih problematičnih nuspojava.

Važno je znati da se tretman uraslog nokta provodi u više faza i da je to vrlo zahtjevan posao. Također , upotrebom VHO tehnike u većini slučajeva se preko noći rješavamo boli , bitno se brže smiruje upala te je bitno povećana uspješnost rješavanja problema.

>> Rezerviraj termin


<< Povratak